35-vuotiaan Piilosetin valttikortteina optisen alan uusin teknologiia ija innovatiiviset tuotteet

TIEDOTE tammikuu 2013

LIEDOSSA SYNTYVÄT KOTIMAISET PIILOSET SILMÄLASILINSSIT JA PIILOLINSSIEN HOITONESTEET

Olavi ja Liisa Nieminen perustivat Piilosetin vuonna 1978 piilolinssien hoitonesteiden kehittämistä ja valmistamista varten. Ensimmäiset tuotteet tuotiin markkinoille vuonna 1980 ja kymmenessä vuodessa valikoima oli laajentunut käsittämään myös silmälasilinssien hionnan ja pinnoituksen. Piiloset on ainoa suomalainen piilolinssien hoitonesteitä ja yksilöllisiä FreeForm -silmälasilinssejä valmistava yritys ja sen tuotekehitys ja tuotanto keskittyvät Liedon tehtaisiin. Piilolinssien hoitonestetuotannosta 95 % menee vientiin noin 30 maahan mm. Etelä-Amerikkaan, Pohjois-Afrikkaan, Lähi-itään ja Keski-Eurooppaan. Silmälasilinssien valmistusprosessi käsittää linssien hionnan reseptin mukaan, pinnoituksen, värjäyksen ja reuna-hionnan. Oman valmistuksen ohella Piiloset tuo maahan SEIKO linssejä, silmälasikehyksiä ja aurinkolaseja, piilolinssejä sekä optisen alan laitteita. Piiloset työllistää Liedossa noin 45 optisen alan ammattilaista. Piiloset tuotteita myyvät asiantuntevat optikkoliikkeet kautta maan.

YKSILÖLLISET PIILOSET MONITEHOLINSSIT OVAT LINSSIEN AATELIA

Piiloset moniteholinssit tarjoavat näönkorjausta tarvitseville henkilöille rajatonta ja kirkasta näkemisen iloa. Yksilölliset FreeForm -linssit valmistetaan käsittelemällä linssin pinnalla yli 93.000 kuvautumispistettä, jolloin saavutetaan optimaalinen näköalue ja näkömukavuus. Uuden teknologian yksilöllisten teräväpiirtolinssien voimakkuusalueet ovat yli 30 % laajemmat ja vääristymät 40 % pienemmät kuin perinteisissä moniteholinsseissä. Yksilöllisillä linsseillä näkee tarkasti kaikille etäisyyksille, sillä niiden valmistuksessa otetaan huomioon kunkin käyttäjän yksilölliset asennusmitoitukset.
– Onnistuneeseen näönkorjaamiseen vaikuttaa paitsi teknisesti laadukas linssi, myös ammattitaitoisesti tehty näöntarkastus, toteaa Optiikka-ryhmän johtaja Jan-Eric Breitholtz. – Uusinta uutta alalla ovat HD eli teräväpiirtolinssit. Yksilöllisillä Piiloset Identity HD linsseillä katselualueet ovat terävät kaikille etäisyyksille ja vääristy¬miä on erittäin vähän.

Piilosetin laajaan linssivalikoimaan kuuluu myös erikoislinssejä kuten uusi migreenilinssi FL-41, peilipinnoitetut ja huurtumattomat linssit sekä yksilöllinen toimistolinssi Piiloset Office PD.

AINUTLAATUISIA PIILOLINSSIEN HOITONESTEITÄ

Piiloset hoitonesteperheestä löytyy hellävaraisia ja tehokkaita hoitotuotteita kaikille piilolinssityypeille sekä herkkäsilmäisille piilolinssien käyttäjille. Tuotteita kehitetään yhteistyössä mm. Turun Yliopiston ja ammattikorkeakoulun sekä Allergia- ja astmaliiton kanssa. Pitkäjänteisen tuotekehitystyön seurauksena on syntynyt ainutlaatuisia aineosia ja yhdistelmiä, kuten kudosystävällinen biologinen puhdistusaine ja puhdistava sekä voiteleva Twin-EdaXyl® yhdistelmä.

Vain Piiloset hoitonesteille on myönnetty Suomen Allergia- ja astmaliiton Allergiatunnuksen käyttöoikeus.

Uuden Piiloset BioTwin® hoitonesteen teho perustuu biohajoavaan puhdistusaineeseen, innovatiiviseen voiteluaineeseen sekä luonnolliseen linssien ja silmien kosteutukseen. Biologinen puhdistusaine toimii tehokkaasti erittäin pieninä pitoisuuksina, joten BioTwin sopii myös kuiva- ja herkkäsilmäisille.
– BioTwinin kostutusteho perustuu hyaluronaaniin, joka on ihmiskehon luonnollinen ainesosa, kertoo Kemia-ryhmän johtaja FT Riikka Järvinen. – Hyaluronaani parantaa kyynelnesteen vedensidontakykyä ja pysyvyyttä silmän pinnalla, minkä lisäksi sillä on sarveiskalvon terveyttä edistäviä ominaisuuksia.

VAHVAN KASVUN AIKA

Innovatiivisia ja ainutlaatuisia yhdistelmiä sisältävät herkkäsilmäisille sopivat tuotteet, korkealaatuinen tuotantoprosessi sekä suomalainen suoraselkäinen toimintatapa ovat osoittautuneet menestyksen kulmakiviksi. Piiloset hoitonesteiden vienti on kasvanut viime vuosina räjähdysmäisesti: Brasilia on kasvanut kahdessa vuodessa erittäin merkittäväksi kauppakumppaniksi ja uusia kasvualueita kartoitetaan aktiivisesti. Vajaaseen 3 miljoonaan pulloon kasvaneesta vuosituotannosta noin 95 % menee vientiin yli 30 maahan mm. Etelä-Amerikkaan, Pohjois-Afrikkaan, Lähi-itään ja Keski-Eurooppaan.

– Uskomme hoitonesteiden viennin jatkavan vahvaa kasvua. Kasvun siivittämänä olemme investoineet viimeisen vuoden aikana merkittävästi tuotantokapasiteetin kasvattamiseen sekä palkanneet 35 % lisää henkilöstöä. Laajennuksen myötä pystymme kilpailemaan entistä tehokkaammin monikansallisten jättiyritysten hallitsemilla markkinoilla, iloitsee Järvinen.

 

Lisätietoja:
Riikka Järvinen, Kemia-ryhmän johtaja puh. 050 558 5375 / riikka.jarvinen@piiloset.fi