Lietolainen näköhyvinvoinnin perheyritys Piiloset käynnisti alkaneen 45-juhlavuotensa isolla harppauksella järjestämällä koko henkilöstölle avoimen osakeannin. Lähes kolmasosa (29 %) henkilökunnasta läpi organisaation päätti osallistua antiin.

Henkilöstön osakeannit liitetään perinteisesti startupeihin tai IT-alaan sekä julkisesti listattuihin yrityksiin. Henkilöstöannit ovat kuitenkin merkittävästi harvinaisempia pitkänlinjan perheyrityksissä.

Varsinaissuomalainen Piiloset, joka on panostanut jo yli neljä vuosikymmentä silmänhoitotuotteiden ja piilolinssinesteiden sekä silmälasilinssien kehittämiseen, halusi mahdollistaa henkilökunnan pääsyn perheomisteisen yrityksen omistajaksi.

“Yrityksemme menestyy henkilökuntamme ansiosta. Halusimmekin, että henkilöstö saa yrityksestä myös osansa. Samalla he pääsivät entistä tiiviimmällä suhteella perheyhteisöön kiinni. Erityisen ilahduttavaa oli myös se, että antiin osallistui henkilöitä läpi organisaation – kuten esimerkiksi tuotannosta, johtoryhmästä ja tuotekehityksestä”, kertoo Piilosetin yrittäjäperheeseen kuuluva toimitusjohtaja Riikka Järvinen.

Kotimaisuus on Piilosetille tärkeää, ja yritys haluaa edistää sekä työtä että yrittäjyyttä Suomessa. Osakeanti tukee näistä tavoitteista jokaista.

“Osakkaiksi lähteneet työntekijämme perustelivat valintaansa muun muassa sillä, että heillä on vahva usko Piilosetin tulevaisuuteen, ja että töitä on aiemminkin tehty yrittäjähenkisesti. Lisäksi nyt on mahdollisuus olla uudella tavalla mukana yrityksen kasvussa”, jatkaa Järvinen.

Piilosetin (Finnsusp Oy) kehittämiä ja valmistamia tuotteita myydään yli 30:ssä maassa ympäri maailman. Yrityksen liikevaihto on jo lähes 10 miljoonaa euroa. Liikevaihto on kaksinkertaistunut kannattavasti viimeisen neljän vuoden aikana.

Henkilöstöantiin saivat osallistua kaikki työntekijät, joiden työsuhde oli kestänyt vähintään vuoden. Kuva: Uudet henkilöstöosakkaat (ja Riikka Järvinen toinen oikealta).

Kuva: Riikka Järvinen

Lisätiedot ja haastattelut:

Riikka Järvinen
toimitusjohtaja
P. 050 558 5375
riikka.jarvinen@piiloset.fi

Olavi Nieminen
hallituksen puheenjohtaja, perustaja
P. 0500 520 995
olavi.nieminen@piiloset.fi

Perhyritys Piiloset (Finnsusp Oy) on 45-vuotias voimakkaasti kasvava ja kansainvälistyvä kotimainen ainutlaatuisten piilolinssien hoitonesteiden, kuivien silmien hoitotuotteiden sekä yksilöllisten silmälasilinssien kehittäjä ja valmistaja. Piiloset®-, PuroSilmille®- ja OLOlinssit®-brändeillämme myytävät tuotteet valmistamme omilla tehtaillamme Liedossa.

Tuotteitamme myydään kotimaan lisäksi yli 30 maassa niin Euroopassa, Etelä- ja Pohjois-Amerikassa ja Lähi-Idässä kuin Pohjois-Afrikassakin. Kuivien silmien hoitotuotteista ja piilolinssinesteistä viennin osuus on yli 90 %.

Meitä on tällä hetkellä yli 50 Medical Device -alan ammattilaista ja etsimme jatkuvasti lisävahvistuksia osallistumaan yhteiseen kasvutarinaamme. Vastuullisuus, kotimaisuus ja henkilöstömme hyvinvointi ovat meille tärkeitä arvoja, jotka myös näkyvät jokapäiväisessä toiminnassamme. Toimintamme on sertifioitu ISO13485 sekä GMPn mukaan.

Löydät lisätietoja meistä verkkosivuiltamme www.finnsusp.fi sekä brändisivuiltamme www.purosilmille.fi, www.ololinssit.fi ja www.piiloset.fi.