Kovaa kasvua silmien hyvinvoinnista jo 45 vuoden ajan – Liedossa valmistetaan tuhansia silmälasilinssejä ja miljoonia näköhyvinvointituotteita vuosittain

Lietolainen näköhyvinvoinnin perheyritys Piiloset jatkaa merkittävää kasvua ja on kaksinkertaistanut liikevaihdon neljässä vuodessa sekä laajentunut USA:n markkinoille ja verkkokauppaan. 45 vuotta elokuussa 2023 täyttäneen yrityksen visiona on tuottaa näkemisen iloa ja hyvinvointia jokapäiväiseen elämään.

Miljoonia pulloja piilolinssinesteitä ja silmänhoitotuotteita maailmalle valmistava Piiloset on laajentunut USA:n markkinoille kuivasilmätuotteilla. Yhteistyö paikallisen jakelijan kanssa on käynnistynyt hyvin ja maailman suurimmalle kuivasilmätuotemarkkinalle on saatu hyvä jalansija. Keväällä 2023 Yhdysvaltain lääkeviranomainen FDA suoritti Liedossa Piilosetin tehtaalla viranomaistarkastuksen, joka mahdollistaa itsehoitolääkkeellisten tuotteiden myynnin USA:n markkinoilla. ”Olemme ylpeitä ja kiitollisia historian ensimmäisen GMP-tarkastuksen tuloksista ja hyvistä kehitysehdotuksista, joita tarkastuksen yhteydessä saimme. Henkilöstömme on tehnyt valtavasti kehitystyötä ylittääksemme tiukasti säädellyn steriilituotannon vaatimukset”, kertoo Piilosetin toimitusjohtaja Riikka Järvinen.

“Kuivasilmätuotteiden kysyntä maailmalla jatkaa kasvuaan ja olemme onnistuneet kehittämään kaiken tasoisia kuivasilmäoireita hoitavan tuotesarjan, johon kuuluu myös kesällä 2023 patentin saaneet mikroemulsioteknologialla valmistetut, uniikit emulsiotuotteet”, kertoo Piilosetin myyntijohtaja Markus Tenovuo. “Olemme solmineet useita yhteistyösopimuksia kansainvälisten lääkeyritysten kanssa kuivasilmätuotteidemme jakelusta ja tällä hetkellä investoimme tuotantokapasiteettimme ja henkilöstömme lisäämiseen”, jatkaa Tenovuo.

Yrityksen 45-vuotisjuhlavuoden kunniaksi uudistuva yritys on aloittanut myös silmälasilinssien verkkokaupan kotimaassa. ”Kilpailu optisella alalla Suomessa on erittäin kovaa ja kotimaisella pienehköllä perheyrityksellä on vaikeaa päästä isojen ketjujen linssivalikoimiin kattavasti”, kertoo Piilosetin Optiikan myyntijohtaja Tomi Korhonen. ”Haluamme mahdollistaa kuluttajille Suomessa valmistettujen silmälasilinssien hankinnan niin jälleenmyyjien kuin verkkokaupankin kautta”. Piilosetin silmälasilinssejä myydään kymmenissä optikkoliikkeissä kautta maan sekä yrityksen golfiin kehitettyjä silmälasilinssejä löytyy myös Instrumentariumin valikoimasta.

Piilosetin (Finnsusp Oy) kehittämiä ja valmistamia tuotteita myydään yli 30:ssa maassa ympäri maailman. Yrityksen liikevaihto on jo lähes 10 miljoonaa euroa. Liikevaihto on kaksinkertaistunut kannattavasti viimeisen neljän vuoden aikana.

KUVAT: RYHMÄKUVAT JA JUHLALOGO (Kuvaaja: Piiloset)

LATAA TIEDOTE PDF-MUODOSSA

Lisätiedot ja haastattelut:

Riikka Järvinen, toimitusjohtaja, p. 050 558 5375, riikka.jarvinen@piiloset.fi

Markus Tenovuo, myyntijohtaja, p. 044 739 1560, markus.tenovuo@piiloset.fi

Tomi Korhonen, optiikan myyntijohtaja, p. 044 705 3003, tomi.korhonen@piiloset.fi

Perhyritys Piiloset (Finnsusp Oy) on 45-vuotias voimakkaasti kasvava ja kansainvälistyvä kotimainen ainutlaatuisten piilolinssien hoitonesteiden, kuivien silmien hoitotuotteiden sekä yksilöllisten silmälasilinssien kehittäjä ja valmistaja. Piiloset®-, PuroSilmille®- ja OLOlinssit®-brändeillämme myytävät tuotteet valmistamme omilla tehtaillamme Liedossa. 

Tuotteitamme myydään kotimaan lisäksi yli 30 maassa niin Euroopassa, Etelä- ja Pohjois-Amerikassa ja Lähi-Idässä kuin Afrikassakin. Kuivien silmien hoitotuotteista ja piilolinssinesteistä viennin osuus on yli 90 %. Meitä on tällä hetkellä yli 50 Medical Device -alan ammattilaista ja etsimme jatkuvasti lisävahvistuksia osallistumaan yhteiseen kasvutarinaamme.

Vastuullisuus, kotimaisuus ja henkilöstömme hyvinvointi ovat meille tärkeitä arvoja, jotka myös näkyvät jokapäiväisessä toiminnassamme. Toimintamme on sertifioitu ISO13485 sekä GMPn mukaan. Löydät lisätietoja meistä verkkosivuiltamme www.piiloset.fi ja brändisivuiltamme www.purosilmille.fi, www.ololinssit.fi