Optisen alan uranuurtaja jo 40-vuotias

TIEDOTE Elokuu 2018

Ainoa suomalainen täyden palvelun optiikkatalo Piiloset (Finnsusp Oy)  juhlii elokuussa 40-vuotista taivaltaan.
Vuosikymmenten kuluessa Piiloset on kasvanut vientiyritykseksi, jonka piilolinssinesteitä, kuivien silmien hoitotuotteita ja silmälasilinssejä viedään jo lähes 40 maahan. Määrätietoinen panostus tuotekehitykseen ja tutkimukseen kantaa hedelmää, sillä yritys on saanut uusien tuotteiden avulla vallattua uusia markkina-alueita mm. Lähi-idässä.

Kuivasilmätuotteilla uusille markkina-alueille

Kuivasilmäisyys on lisääntyvä vaiva, johon mm. elinympäristömme ja työskentelytapamme altistavat.
Seitsemisen vuotta sitten Piiloset päätti vastata haasteeseen ja alkaa panostaa kuivien silmien hoitotuotteiden kehittämiseen ja valmistamiseen. Kuivasilmätuotteet luokitellaan lääkinnällisiksi laitteiksi (Medical Device), joiden kehitystä, valmistusta ja myyntiä säädellään tarkoin kansainvälisin direktiivein, laein ja standardein. – Uusien tuotteiden kehitystyö, siihen liittyvä tutkimus ja kansainvälisten laatustandardien ja alati kiristyvän lainsäädännön täyttäminen on kova haaste pk-yritykselle, toteaa Riikka Järvinen, Kemia-yksikön johtaja. – Innovatiivisten tuotteiden kehittäminen on suomalaiselle yritykselle kuitenkin ainoa keino pärjätä kovassa kansainvälisessä kilpailussa, hän jatkaa.

Säilöntäaineettomat kuivasilmätuotteet, kostutustipat ja silmäsuihke, joissa hyödynnetään innovatiivisia ainesosia ja yhdistelmiä kuten tyrniöljyä ja hyaluronaania, ovat saanet asiakkailta hyvän vastaanoton. Niiden avulla Piiloset on saanut jalansijaa esim. Lähi-idän kilpailluilla ja laatutietoisilla markkinoilla. Vienti on jo alkanut Yhdistyneisiin Arabiemiirikuntiin ja Saudi-Arabiaan, minkä lisäksi tuoterekisteröintejä on käynnissä muissa Lähi-idän maissa.

Kasvava kysyntä mahdollistaa investoinnit

Vuonna 2018 toteutetut isot investoinnit tehostavat kuivasilmätuotteiden tuotantoa merkittävästi. Automaattiset pullotus- ja pakkauslaitteistot kasvattavat ja tehostavat merkittävästi tuotantokapasiteettia. Osaava ja sitoutunut henkilöstö on avainasemassa. – Tekemämme investoinnit mahdollistavat kasvavaan kysyntään vastaamisen tehokkaasti ja nopeasti, iloitsee Järvinen.

Luottavaisesti tulevaisuuteen

Vuoden 2019 aikana Piiloset aikoo lanseerata useita silmien hyvinvointituotteita. Asiakkailta saadun palautteen perusteella tuotteille ennustetaan hyvää vastaanottoa. Piilolinssien hoitonesteiden sekä yksilöllisten silmälasilinssien kehitys ja valmistus jatkuu kuivasilmätuotteiden rinnalla. Silmälasilinssipuolella keskitytään erityisesti harrastusten tai muiden erityisolosuhteiden hyvän näkemisen edistämiseen. Kotimaisuus ja innovatiivisuus ovat myyntivaltteja kotimarkkinoillakin.

Lisätiedot: Riikka Järvinen, johtaja, Kemia ryhmä, vtj. Puh 050 5585375

 

Piiloset (Finnsusp Oy) on vuonna 1978 perustettu yksityinen kotimainen täyden palvelun optiikkatalo. Piiloset on ainutlaatuisten piilolinssien hoitonesteiden, yksilöllisten FreeForm-silmälasilinssien ja silmien hyvinvointituotteiden kehittäjä ja valmistaja sekä piilolinssien, kehysten, aurinkolasien ja optisen alan laitteiden maahantuoja. Omien tuotteiden valmistuksen lisäksi Piiloset tarjoaa sopimusvalmistusta sekä laboratoriopalveluja. Piiloset-tuotteet kehitetään ja valmistetaan omilla tehtailla Liedossa. Hoitonestetuotannosta viennin osuus on noin 95 %. Perheyritys Piiloset työllistää noin 40 optisen alan ammattilaista.