Piiloset vahvistaa osaamistaan hallitustyöskentelyn avulla

TIEDOTE Lokakuu 2019

Piiloset (Finnsusp Oy) on asettanut haastavan tavoitteen: olla vuoteen 2025 mennessä globaalisti menestyvä silmien hyvinvointialan toimija ja halutuin strateginen kumppani näkemisen ja Medical Device -tuotteiden valmistuksessa. Tavoitteen toteutumisen tukemiseksi Piilosetin hallitukseen on kutsuttu hallitusammattilaisia ensimmäistä kertaa yrityksen reilun 40-vuotisen historian aikana.

– Olemme erittäin tyytyväisiä yhteistyöhön Turun Hallituspartnerit ry:n kanssa, jonka asiantuntijoiden avulla löysimme yrityksemme arvoihin ja tulevaisuuden tavoitteisiin sopivat kokeneet henkilöt. Kari Toivonen, Ilari Antila ja Leevi Parsama ovat sitoutuneet mukaan rakentamaan Piilosetin menestystarinaa, kertoo toimitusjohtaja Riikka Järvinen.

Kari Toivonen tuo Piilosetille vahvaa lääke- ja bioalan liikkeenjohdollista kokemusta. Hän on mm. johtanut Elomatic Process and Energy -yksikköä, Turku Science Parkia, PerkinElmer Life Science -yksikön Euroopan ja Aasian tuotantolaitoksia, joiden lisäksi hänellä on pitkä kokemus eri tehtävistä lääketeollisuuden ja lääkinnällisten laitteiden tuotannon ja tuotekehityksen parista.

Ilari Antila on kansainvälisen liiketoiminnan ja liikkeenjohdon asiantuntija terveysteknologian ja terveydenhuollon alalta niin suurissa kuin startup-yrityksissä. Ilari tukee osaamisellaan ja verkostoillaan Piilosetin tavoitteita merkittävän kansainvälisen kasvun saavuttamiseksi sekä asiakas- ja uudistumishankkeiden toteuttamiseksi Piilosetin globaalien markkinoiden vaatimusten mukaisesti.

Leevi Parsama on verkkokaupan ammattilainen sekä markkinoinnin, myynnin sekä asiakkuuksien hallinnan asiantuntija. Hän on innostava sparraaja, jonka laaja-alainen kokemus myynnin ja markkinoinnin eri tehtävistä tukee Piilosetia niin kotimaan kuin globaalin myynnin ja markkinoinnin kehittämisessä. Leevi on ollut sparraamassa useita suomalaisia yrityksiä niiden matkalla kohti menestystä.

– Piilosetin matkaan on erittäin mielenkiintoista lähteä mukaan. Yhtiön tuotteiden korkea laatutaso sekä henkilökunnan into vahvaan kansainväliseen kasvuun luovat erinomaisen pohjan tämän päivän digitaalisen kaupan menestystarinalle. Piiloset toimii sellaisella niche-sektorilla, jossa globaalit, digitaaliset markkinointikanavat toimivat yleisesti varsin tehokkaasti. Pitää vain määritellä asiakassegmentit tarkkaan, hioa asiakaslupaus teräväksi sekä saada kanavastrategia toimimaan saumattomasti, toteaa Leevi Parsama.

Hallituksen puheenjohtajana jatkaa yrityksen perustaja Olavi Nieminen. Nieminen perusti vaimonsa Liisan kanssa Piilosetin vuonna 1978 ja toimi yrityksen toimitusjohtajana vuoteen 2007 asti. Nieminen on vaikuttanut urallaan mm. optisen toimialan järjestöissä, Suomen Yrittäjissä eri luottamustehtävissä, startup-yritysten hallituksissa sekä Eläke-Fennian ja ELOn hallituksessa.

Hallituksen viidentenä jäsenenä jatkaa Riikka Järvinen. Hän on toisen polven piilosetlainen, yrityksen toimitusjohtaja ja osakas, jolla on vahva kokemus tutkimuksesta ja tuotekehityksestä. Piilosetin uudet kuivasilmätuotteet ja niiden tuotanto on kehitetty hänen johdollaan.

Operatiivisesta toiminnasta vastaavat Järvisen lisäksi myyntijohtaja Markus Tenovuo, laatujohtaja Heidi Hirviniemi ja Optiikka-ryhmän johtaja Jan-Eric Breitholtz tiimeineen. Piilosetlaisia on noin 40 ja lisärekrytointeja on käynnissä.

Piiloset toivottaa uudet hallituksen jäsenet lämpimästi tervetulleeksi mukaan kehittämään yritystä kohti sen haastavaa tavoitetta.

Lisätiedot: www.finnsusp.fi / www.piiloset.fi

Riikka Järvinen, FT, toimitusjohtaja, puh. 050 558 5375, riikka.jarvinen@piiloset.fi

 

Piiloset (Finnsusp Oy) on vuonna 1978 perustettu yksityinen kotimainen täyden palvelun optiikkatalo ja lääkinnällisten laitteiden valmistaja. Piiloset on ainutlaatuisten piilolinssien hoitonesteiden, yksilöllisten silmälasilinssien ja silmien hyvinvointituotteiden kehittäjä ja valmistaja sekä optisen alan tuotteiden maahantuoja. Omien tuotteiden valmistuksen lisäksi Piiloset tarjoaa sopimusvalmistusta sekä laboratoriopalveluja. Piiloset-tuotteet kehitetään ja valmistetaan omilla tehtailla Liedossa. Hoitonestetuotannosta viennin osuus on noin 95 %. Perheyritys Piiloset työllistää noin 40 optisen alan ammattilaista.