Piilosetin Huurtumattomat silmälasilinssit Tuottava Idea 2022 -aluekilpailun voittoon

Kuvassa Piilosetin optiikan myynti- ja kehityspäällikkö Tomi Korhonen ja toimitusjohtaja Riikka Järvinen

Piiloset on Huurtumattomilla Ololinsseillä voittanut Suomen Nuorkauppakamarit ry:n Tuottava Idea 2022 -kilpailun A-alueella ja jatkaa kilpailua valtakunnallisen Tuottava Idea 2022 kilpailun yrityssarjan voitosta. Tuottava Idea -kilpailu on vuodesta 1977 alkaen nostanut esiin uusia liikeideoita sekä korostanut niiden merkitystä yhteiskunnallisen kehityksen avaintekijöinä. Huurtumattomat Ololinssit on hyvässä seurassa, sillä kilpailussa on vuosien saatossa palkittu useita menestyneitä yrityksiä, kuten Polar Electro Oy, Ponsse Oyj, Genelec Oy ja Oura Health Oy.

Turun lähellä Liedossa toimiva, ainoa kotimainen silmälasilinssien valmistaja, Piiloset toi 2022 helmikuussa markkinoille ainutlaatuisen linssien pinnoitustekniikan, joka ratkaisee silmälasien yleisen huurtumisongelman. Silmälasien huurtuminen on erityisesti talvisin tuttu haaste siirryttäessä kylmästä ulkoilmasta sisätiloihin ja maskien käyttö toi silmälasien huurtumisongelman vielä ympärivuotiseksi.

Piilosetin nanometrejä ohut huurtumaton pinnoite on pysyvä osa linssipintaa eikä heikennä silmälasilinssin optisia ominaisuuksia. Nanopinnoite rikkoo vesimolekyylit linssin pinnalle, jolloin näkyvää höyrystymistä ei pääse muodostumaan. Ohut ja näkymätön nestekalvo haihtuu lasien pinnalta ilman, että näkyvä huuru häiritsee näkemistä. Maskeja työssään käyttävät ja ulkoa sisälle liikkuvat ammattiryhmät, esimerkiksi trukkikuskit, hyötyvät ominaisuudesta erityisesti.

“OLOlinssit on vielä nuori brändi, mutta huurtumattomat linssit ovat keränneet jo paljon kiinnostusta. Kuluttajia kiinnostaa etenkin kotimainen valmistus ja vastuullisuus. Haluammekin tarjota suomalaisille laadukkaita ja yksilöllisiä linssejä kaikkiin käyttötarkoituksiin ja elämäntilanteisiin. Huurtumattomat linssit sopivatkin erityisen hyvin esimerkiksi urheiluun tai työntekoon kylmissä olosuhteissa, joissa oikein toimivat linssit lisäävät myös turvallisuutta.”, kertoo optiikan kehitys- ja myyntijohtaja Tomi Korhonen.

Piiloset on valmistanut silmälasilinssejä Liedossa jo 80-luvulta saakka. OLOlinssit valmistetaan Suomessa vastuullisesti, 100 % uusiutuvalla energialla ja avainlipun omaavan OLOlinssi-tuoteperheen kotimaisuusaste on 90 %. ”Ostaessaan silmälasit kuluttajalla on mahdollisuus valita kotimaiset silmälasilinssit. Perheyrityksemme yksi tärkeistä arvoista on kotimaisen tuotannon ja ainutlaatuisen silmälasilinssivalmistuksen säilyttäminen Suomessa. Järjestämmekin silmälasilinssitehtaalla avoimet ovet -päivän 4.10.22 osana Suomalaisen Työn Liiton valtakunnallista tapahtumaa.”, kertoo toimitusjohtaja Riikka Järvinen.

Piiloset eli Finnsusp Oy on panostanut jo yli neljä vuosikymmentä silmänhoitotuotteiden ja piilolinssinesteiden sekä silmälasilinssien kehittämiseen, testaamiseen ja valmistamiseen. Piilosetin kehittämiä ja valmistamia tuotteita myydään yli 40:ssä maassa ympäri maailman. Lisätietoa huurtumattomista OLOlinsseistä osoitteessa huurtumattomat.fi.

Kuvia ja videoita medialle

Lisätietoja: Avoimet ovet tapahtumasta

Lataa tiedote PDF

Lisätiedot ja haastattelut:

Tomi Korhonen, kehitys- ja myyntijohtaja Optiikka, P. 044 705 3003, tomi.korhonen@piiloset.fi

Riikka Järvinen, toimitusjohtaja, P. 050 558 5375, riikka.jarvinen@piiloset.fi