PIILOSETIN KEHITTÄMISSÄ SILMÄNHOITOTUOTTEISSA ON KÄYTTÖMUKAVUUTTA JA -TURVALLISUUTTA LISÄÄVIÄ AINEOSIA

TIEDOTE helmikuu 2018

Piiloset kehittämät ja valmistamat kostutustipat, silmäsuihke ja piilolinssinesteet sisältävät useita tarkkaan harkittuja aineosia, joiden tarkoituksena on lisätä tuotteiden käyttömukavuutta ja tuoteturvallisuutta. Näitä aineosia kutsutaan osmoprotektanteiksi ja mukavuusaineiksi.

OSMOPROTEKTANTIT SUOJAAVAT SOLUMUUTOKSILTA

Kuivasilmäisyys aiheuttaa silmän pinnan soluissa osmoottisen stressitilan.Osmoprotektantit ovat molekyylejä, jotka edesauttavat elävien organismien selviytymistä osmoottisessa stressitilassa. Osmoprotektantit kertyvät soluihin ja tasoittavat osmoottiset olosuhteet optimaalisiksi, jolloin haitallisia muutoksia soluissa ei tapahdu. Stressitilassa silmän pinnan solut voivat vahingoittua.

USEISSA PIILOSET-TUOTTEISSA HYÖDYNNETÄÄN OSMOPROTEKTANTTEJA:

Piiloset BioDrop MD® Plus kostutustippa: α, α-trehaloosi
Piiloset BioDrop MD® Spray tyrnisuihke: glyseroli ja
polyoksietyleenisorbitaanimono-oleaatti
Piiloset BioTwin® piilolinssineste: Twin-EdaXyl®

MUKAVUUSAINEET SILMIEN PARHAAKSI

Kuivasilmäisyys heikentää kyynelkalvon ominaisuuksia. Nk. mukavuusaineet tukevat kyynelkalvon luonnollisia ominaisuuksia. Ne mm. vakauttavat kyynelkalvon rakennetta, estävät sen liiallista haihtumista ja voitelevat silmän pintaa. Mukavuusaineet ovat tärkeässä asemassa minimoitaessa piilolinssien aiheuttamaa kuivasilmäisyyttä.

KAIKKI PIILOSET-KUIVASILMÄTUOTTEET SISÄLTÄVÄT TÄRKEITÄ MUKAVUUSAINEITA:

Piiloset BioDrop kostutustippa: hyaluronihappo
Piiloset BioDrop MD® kostutustippa: hyaluronihappo
Piiloset BioDrop MD® Plus kostutustippa: hyaluronihappo
Piiloset BioDrop MD® Spray tyrnisuihke: hyaluronihappo, glyseroli, polyoksietyleenisorbitaanimono-oleaatti. Suihkeen sisältämä tyrnin siemenöljy estää kyynelnesteen liiallista haihtumista ja kosteuttaa ihoa.

Piiloset BioTwin® piilolinssineste: hyaluronihappo
Piiloset One Step piilolinssineste: polyvinyylipyrrolidoni
Piiloset Daily Cleaner piilolinssien lisäpuhdistukseen: hydroksietyyliselluloosa
Piiloset O2 piilolinssineste: hydroksietyyliselluloosa

Tutkimusten mukaan mukavuusaineita sisältävien tuotteiden säännöllinen käyttö lisää miellyttävyyden tunnetta silmissä. Kuluttajan kokema tunne riippuu mukavuusaineen ominaisuuksista, mm. sen pitoisuudesta ja tuotteen käyttötiheydestä.

Hyaluronaani on yksi tehokkaimmista mukavuusaineista. BioDrop MD® Plus -kostutustipassa käytetty hyaluronaani on mukavuusominaisuuksiltaan optimaalinen eli pitkäketjuinen ja sen pitoisuus tuotteessa on korkea, 0,25 %,
minkä ansiosta kostutustippa lievittää tehokkaasti vaikeitakin kuivasilmäisyysoireita.

Perinpohjaisen tutkimustyön ja tarkan harkinnan tuloksena Piiloset-tuotteisiin valitut osmoprotektantit ja mukavuusaineet lisäävät miellyttäviä tuntemuksia kuluttajien silmissä, myös piilolinssien käyttäjillä.

Lisätietoja: Jarmo Laihia, tuoteformuloinnin ja kliinisen kehityksen päällikkö, jarmo.laihia@piiloset.fi, puh. 050 377 1212.

 

Piiloset (Finnsusp Oy) on vuonna 1978 perustettu lääkinnällisiä tuotteita kehittävä ja valmistava yksityinen perheyritys. Tuotevalikoimaan kuuluvat yksilölliset silmälasilinssit, piilolinssien hoitonesteet sekä silmien hyvinvointituotteet – myös lemmikeille. Piiloset-tuotteet kehitetään ja valmistetaan omilla tehtailla Liedossa ja niitä viedään yli 30 maahan Eurooppaan, Lähi-Itään, Etelä-Amerikkaan ja Pohjois-Afrikkaan. Piiloset tarjoaa myös sopimusvalmistus- ja laboratoriopalveluja erityisesti lääkinnällisten tuotteiden valmistajille.