SUOMALAINEN HOITONESTE VALLOITTAA ETELÄ-AMERIKKAA

TIEDOTE elokuu 2010

Lietolainen Piiloset on allekirjoittanut yhteistyösopimuksen Laboratório Teuto Brasileiron kanssa piilolinssien hoitonesteiden myynnistä Brasiliassa. Piiloset on vuonna 1978 perustettu perheyritys ja ainoa piilolinssien hoitonesteiden valmistaja Suomessa. Laboratório Teuto on yksi Latinalaisen-Amerikan suurimmista lääketehtaista.

Teuto on tehnyt ensimmäiset tilauksensa Piiloset BioSoakista. BioSoak on markkinoiden ainoa biologista puhdistusainetta sisältävä hoitoneste, jonka vaikuttavien aineiden pitoisuudet on säädetty optimaalisen alhaiselle tasolle puhdistustehosta tinkimättä. BioSoakilla on Allergia- ja Astmaliiton Allergiatunnuksen käyttöoikeus. Allergiatunnus on puolueettomasti tutkituille ja turvallisiksi todetuille tuotteille myönnetty luotettavuuden osoitus. Tunnus kertoo tuotteesta, joka täyttää tarkat tuotekohtaiset vaatimuskriteerit eikä sisällä hajusteita tai muita yleisesti ärsyttäviä tai herkistäviä aineita. Vain Piiloset hoitotuotteille on myönnetty Allergiatunnus.

”BioSoakin silmäystävällisyys ja biologiset aineosat tulevat olemaan merkittäviä kilpailuetuja Brasiliassa, missä ihmiset ovat hyvin allergisia”, toteaa Teuton toimitusjohtaja Marcelo Leite Henriques. ”Myös se että BioSoak on suomalainen tuote on meille tärkeää, sillä suomalaisuus ymmärretään Brasiliassa korkeana laatuna”, hän jatkaa.

”Brasilian markkinat ovat valtavat ja siellä piilolinssien käyttäjämäärä on vahvassa kasvussa. Odotuksemme ovat korkealla, koska Teutolla on laaja jälleenmyyjäverkosto ja he tuntevat paikallisen tavan toimia”, iloitsee Piilosetin hallituksen puheenjohtaja Olavi Nieminen.

Ensimmäisen vuoden tilausmäärän arvioidaan olevan 500 000 pulloa. Ensimmäinen 50 000 pullon erä laivataan marraskuussa.

 

Vuonna 1978 perustettu Finnsusp Oy on ainoa piilolinssien hoitonesteiden kehittäjä ja valmistaja Suomessa ja yksi harvoista kotimaisen optisen alan täyden palvelun tuottajista. Hoitonestetuotannosta noin 70 % menee vientiin. Kotimaassa hoitonesteitä markkinoidaan nimellä Piiloset. Vuodesta 1989 alkaen yritys on valmistanut myös silmälasilinssejä reseptin mukaan sisältäen koko valmistusprosessin: hionnan, pinnoituksen, värjäyksen ja reunahionnan. Piiloset on ainoa suomalainen yritys, joka valmistaa täysin yksilöllisiä monitehosilmälasilinssejä modernilla Free-Form – tekniikalla. Yritykselle myönnettiin valtakunnallinen Yrittäjäpalkinnon vuonna 2007. Piiloset työllistää noin 40 optisen alan ammattilaista Turun kupeessa Liedossa.