ARTIKKELI Elokuu 2020

Trehalose for Ocular Surface Health katsausartikkeli, kirjoittajina Jarmo Laihia (tuoteformuloinnin ja kliinisen kehityksen päällikkö, Finnsusp Oy) ja Kai Kaarniranta (Itä-Suomen yliopiston ja Kuopion yliopistollisen sairaalan silmätautiopin professori), on julkaistu vertaisarvioidussa Biomolecules-aikakausjulkaisussa toukokuussa 2020.

Trehaloosin harvinaislaatuisista suojaominaisuuksista kertyy yhä enemmän tietoa. Katsaus käsittelee tutkimuslöydöksiä trehaloosin mahdollisista vaikutusmekanismeista oksidatiivisessa stressissä, valkuaisaineiden hajottamisessa ja tulehduksessa. Päätarkoituksena on auttaa ymmärtämään trehaloosin edullisia vaikutuksia kliinisessä tutkimuksessa ja praktiikassa erityisesti silmänpinnan sairauksista kärsivillä potilailla. Lisäksi artikkeli sisältää katsauksen patentteihin, joiden kohteena on trehaloosin käyttö kuivasilmäisyydessä, sekä näkymiä alkaneelle vuosikymmenelle.

Kyseessä on katsausartikkeli, jossa oletettavasti ensi kertaa pohditaan silmänpinnan sairauksiin tarkoitettujen silmätippojen optimaalista trehaloosipitoisuutta. Kappale 5.4 Do we know the optimum concentration? käsittelee tätä mielenkiintoista kysymystä.

Lue artikkeli

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kuivasilmäisyyden etiologiset tekijät, joita kohtaan trehaloosin vaikutus on osoitettu kliinisesti. Lainattu viitteestä [61], Figure S1 kirjoittajien luvalla.

Tarkemmat tiedustelutjarmo.laihia@piiloset.fi