TIEDOTE huhtikuu 2021

 

Lietolainen perheyritys Finnsusp Oy (Piiloset) on toiminut näköhyvinvoinnin ja optiikan alalla jo yli 40 vuotta. Viimeisen 10 vuoden aikana yritys on panostanut erityisesti säilöntäaineettomien kuivien silmien hoitotuotteiden kehitykseen, valmistukseen ja myyntiin. Lisääntynyt mobiililaitteiden käyttö on yksi syy kuivasilmäisyyden lisääntymiseen globaalisti. Finnsusp Oy:n tuotteiden kysyntä onkin kovassa kasvussa ja kysyntään vastaamiseksi yritykseoptinn tuotantotiloihin tehtiin mittava laajennus syksyllä 2020.

Finnsusp Oy:n kuivien silmien hoitotuotteet ovat saaneet hyvän jalansijan niin Suomessa kuin globaalistikin, erityisesti Lähi-idässä. Tuotteiden  kasvaneeseen kysyntään vastaamiseksi ja tulevaisuuden kasvustrategian vahvistamiseksi yrityksen tehtaalla Liedossa kaksinkertaistettiin puhdastilakapasiteetti. Modernisoidut tilat vastaavat alan tiukentuvia vaatimuksia sekä lisäävät henkilöstön työviihtyvyyttä. Tilojen ja pakkauslinjastojen investointien yhteisarvo nousi lähes kahteen miljoonaan euroon.

– Koronapandemia aiheutti suunnitteluun ja toteutukseen lisähaasteita. Jouduimme hiukan siirtämään töiden aloittamista syksylle, mutta muuten projekti saatiin vietyä läpi lähes suunnitellussa aikataulussa lukuisista yllättävistä erityisjärjestelyistä huolimatta. Oli erittäin tärkeää, että pystyimme minimoimaan tuotantoseisokin keston samalla säilyttäen korkealaatuisen rakentamisen sekä validointi- ja käyttöönottovaiheen, toimitusjohtaja Riikka Järvinen kertoo tyytyväisenä.

Kuivasilmäisyyden hoitoon tarkoitetut silmätipat ja silmäsuihkeet luokitellaan lääkinnällisiksi laitteiksi, joiden tuotekehitystä, valmistusta ja myyntiä säädellään tarkasti kansainvälisin direktiivein, asetuksin ja standardein. Viranomaisvaatimukset kiristyvät koko ajan, ja myös Finnsusp Oy:n uusi puhdastila vastaa lääketehtailta vaadittavaa tasoa.

Tulevan vuoden näkymät ovat positiiviset, joten uusien tilojen käyttöasteen odotetaan olevan korkea. Kasvanut tuotantokapasiteetti tukee yrityksen tavoitetta olla globaalisti menestyvä silmien hyvinvointialan toimija. Jotta lisäkapasiteetista saadaan mahdollisimman suuri hyöty, Finnsusp on palkkaamassa lisää henkilökuntaa useisiin eri valmistusprosessin tehtäviin. Erityisesti puhdastilaosaajista on pulaa alueellisesti ja koulutusyhteistyötä on pyritty kehittämään alueen oppilaitosten kanssa.
Kotimaisuuden ohella vastuu ympäristöstä on yksi Finnsusp Oy:n perusarvoista. Tehtaiden katoille asennetuilla aurinkopaneeleilla tuotettava energia riittää kattamaan lähes koko yrityksen tuotannon tarpeen.

Lisätiedot:
Markus Tenovuo, myyntijohtaja, puh. 044 739 1560, markus.tenovuo@piiloset.fi
Riikka Järvinen, toimitusjohtaja, puh. 050 558 5375, riikka.jarvinen@piiloset.fi

 

 

Finnsusp Oy on vuonna 1978 perustettu yksityinen kotimainen ainutlaatuisten piilolinssien hoitonesteiden, kuivien silmien hoitotuotteiden sekä yksilöllisten silmälasilinssien kehittäjä ja valmistaja. Puro silmille® ja Piiloset®-brändeillä markkinoitavat tuotteet kehitetään ja valmistetaan omilla tehtailla Liedossa. Suomessa yritys tunnetaan markkinointinimellä Piiloset. Finnsusp Oy myös tuo optisen alan tuotteita ja tarjoaa sopimusvalmistusta sekä laboratoriopalveluja. Finnsusp Oy on voimakkaasti kasvava ja kansainvälistyvä yritys, jonka tuotteita viedään jo yli 40 maahan Euroopassa, Etelä- ja Pohjois-Amerikassa, Lähi-idässä ja Pohjois-Afrikassa. Kuivien silmien hoitotuotteista ja piilolinssinesteistä viennin osuus on yli 90 %. Perheyritys Finnsusp Oy työllistää reilut 40 terveysteknologia-alan ammattilaista.

 

Kuva: Toimitusjohtaja Riikka Järvinen ja hallituksen puheenjohtaja Olavi Nieminen kuivien silmien hoitotuotteiden pakkauslinjan äärellä.