Suomen ainoa silmälasilinssien valmistaja Piiloset on avannut ensimmäisenä Suomessa verkkokaupan, jonka kautta voi tilata uudet linssit olemassa oleviin kehyksiin. Linssit suunnitellaan ja valmistetaan Varsinais-Suomen Liedossa sijaitsevassa linssihiomossa käyttäen viimeisintä tekniikkaa. Piiloset toi vuosi sitten markkinoille myös huurtumattomat linssit.

Joskus silmälasilinssit naarmuuntuvat tai tulee tarve hankkia linssit uusilla ominaisuuksilla. Uuden palvelun avulla nykyisiä suosikkikehyksiä voi uudelleenkäyttää lähettämällä ne Piilosetille, joka valmistaa ja asentaa kehyksiin uudet linssit asiakkaan toivomusten mukaan. Ajan säästämisen lisäksi asiakas säästää uusien kehysten hinnan, joka on arviolta 100–250 euroa riippuen mallista ja ostopaikasta. Samalla tulee tehneeksi ekologisen valinnan, kun uusia kehyksiä ei ole tarvetta valmistaa.

“Kyseessä on täysin uudenlainen palvelu Suomessa, ja haluammekin verkkokauppamme kautta tarjota vaivattoman ja ekologisen tavan päivittää linssit omiin, hyväksi todettuihin suosikkikehyksiin. Samalla voi myös säästää selvää rahaa, kun uusia kehyksiä ei tarvitse hankkia. Uskomme, että palvelu kiinnostaa erityisesti kiireistä arkea eläviä suomalaisia ja niitä, jotka haluavat kokeilla uusien linssien hankintaa netin kautta –  unohtamatta ekologisen valinnan merkitystä“, kertoo Piilosetin Optiikan kehitys- ja myyntijohtaja Tomi Korhonen.

Uusien linssien tilaaminen on tehty mahdollisimman helpoksi: asiakas saa valmiiksi maksetun palautuskuoren vanhojen silmälasien lähetystä varten. Asiakkaan tulee myös toimittaa linssien reseptitiedot nettitilauksen yhteydessä.

Näe ry:n Taloustutkimuksella toteuttaman tutkimuksen mukaan 92 % osti viimeisimmät silmälasit optikkoliikkeestä, ja prosentti vastaajista kertoi ostaneensa uusimmat lasit netistä*. Kansainvälisesti silmälasien nettiostaminen on kuitenkin jo huomattavasti yleisempää monessa Euroopan maassa.

Kotimaisen Piilosetin OLOlinssit-tuoteperheen kotimaisuusaste on 90 % ja avainlipun omaavat linssit valmistetaan Suomessa. Piiloset eli Finnsusp Oy on panostanut jo yli neljä vuosikymmentä silmänhoitotuotteiden ja piilolinssinesteiden sekä silmälasilinssien kehittämiseen, testaamiseen ja valmistamiseen. Yrityksen kehittämiä ja valmistamia tuotteita myydään yli 40:ssä maassa ympäri maailman.

Lisätietoa osoitteessa ololinssit.fi.

*Taloustutkimus toteutti Silmälasien käyttö ja näönkorjaus Suomessa 2022 -tutkimuksen Näkemisen ja silmäterveyden toimialan toimeksiannosta. Kysymykset esitettiin 1003 henkilölle (henkilökohtaisina haastatteluina 500 ja internet-paneelikyselynä 503) lokakuussa 2022.

Kuvia medialle

Lisätiedot ja haastattelut:
Tomi Korhonen, kehitys- ja myyntijohtaja Optiikka
044 705 3003
tomi.korhonen@piiloset.fi

Riikka Järvinen, toimitusjohtaja
050 558 5375
riikka.jarvinen@piiloset.fi