Kotimainen perheyritys Piiloset on työskennellyt jo yli 40 vuotta silmien hyvinvoinnin alalla. Haluamme tarjota näönhuoltoa tarvitseville ihmisille turvallisia ja silmäystävällisiä piilolinssien hoitotuotteita, silmien hyvinvointituotteita sekä eri tarpeisiin sopivia silmälasilinssejä. Tavoitteemme on, että Piiloset-tuotteiden käyttäjien silmät voivat hyvin ja näkökokemus on miellyttävä. Mottomme onkin ”Parasta silmillesi”.

Piilolinssinesteiden ja kuivasilmätuotteiden tuotekehityksen lähtökohtana on kehittää käyttötarkoitukseensa tehokkaita mutta hellävaraisia, silmäystävällisiä tuotteita, joissa hyödynnetään luonnollisia ainesosia. Hoitotuotteista kahdeksan on Suomen Allergia-, iho- ja astmaliiton Allergiatunnustuotetta, jotka eivät sisällä yleisesti herkistäviä raaka-aineita tai hajusteita. Allergiatunnustuotteet sopivat myös herkkäsilmäisille. Kaikki silmänhoitotuotteemme ovat säilöntäaineettomia. eivätkä ne sisällä eläinperäisiä aineita eikä niitä ole testattu eläinkokein.

Piiloset-piilolinssien hoitonesteet, kuivien silmien hoitotuotteet ja silmälasilinssit ovat CE-merkittyjä lääkinnällisiä laitteita. Ne täyttävät mm. ISO 13485 -standardin sekä EU MDD ja Brasilian GMP-lainsäädännön asettamat vaatimukset tuotekehitykselle, valmistukselle ja markkinoinnille.

AVAINLIPPUTUOTTEET TUOVAT TYÖTÄ SUOMEEN

Lähes kaikki tuotteemme ovat Suomalaisen Työn Liiton Avainlippu-tuotteita. Piilosetin tutkimus ja tuotekehitys sekä tuotteiden valmistus tapahtuu omilla tehtailla Liedossa. Avainlipputuotteidemme kotimaisuusaste on reilusti yli 80 %. Ensimmäinen Avainlippu-tunnustus myönnettiin Piiloset-tuotteelle jo vuonna 1981. Valitsemalla kotimaisen Avainlippu-tuotteen tuot työtä Suomeen.

Niin tuotteidemme valmistuksessa käytettävät koneet ja laitteet kuin raaka-aineet ja puolivalmisteetkin hankitaan, aina kun mahdollista, vastuullisilta kotimaisilta toimijoilta. Suosimme pitkiä kumppanuussuhteita ja noudatamme reiluja toimintatapoja kaikkien yhteistyökumppaneidemme kanssa.

KANNAMME VASTUUTA YMPÄRISTÖSTÄ

Tuotteidemme tuotantoprosessit ovat mahdollisimman resurssitehokkaita ja ympäristöystävällisiä. Tyhjät nestepullot voi kierrättää energia- tai muovijätteenä. Tuotantoprosesseistamme jää vain energiajätettä. Silmälasilinssituotannossa käytettävä vesi kierrätetään suljetussa vesikiertojärjestelmässä, jossa kerätään talteen sen joukkoon siilautunut muovilinssihiontajäämä. Pullojen etiketit ja pakkauskotelot painetaan pääsääntöisesti digitaalisesti, joka on perinteisiä painomenetelmiä ympäristöystävällisempi menetelmä. Ostaessamme läheltä kannamme vastuuta pienillä kuljetuspäästöillä.

KÄYTÄMME UUSIUTUVAA ENERGIAA

Kesällä 2019 tiloihimme asennettiin aurinkopaneelit. Nyt kaikki kotimaiset Piiloset-linssit sekä puolet koko piilolinssinesteiden sekä kuivasilmätuotteiden valmistuksesta tapahtuu ympäristöystävällisesti aurinkoenergialla. Olemme käyttäneet toimitilojemme lämmittämiseen jo yli 10 vuotta uusiutuvaa pellettienergiaa. Pelletit ovat suomalaisen puunjalostusteollisuuden puhdasta sivutuotetta, kutterinlastuja, sahanpurua ja hiontapölyä, joka puristetaan energiatehokkaiksi pelleteiksi. Raskasta polttoöljyä emme käytä lainkaan